Tuesday, April 12, 2011

Hvorfor gør vi blinke vore øjne?

Uafbrudt proces for åbning og lukning af øjenlågene kaldes blinker. En person ca blinker efter hver fire eller fem sekunder. Den første og fremmest funktion af blinkende er at sprede smøre stof gennem øjenlåg og øjenvipper. Den glidecreme er lavet i øjnene selv at holde det mod udtørring. Den holder også skader og giver næring.

En anden funktion af blinkende er, at det holder fremmedlegemer at komme ind i øjet, og denne forebyggelse er igennem med hjælp af øjenvipper. De er små buede hår, der automatisk sænker ned, når støv partikel nærmer vores øjne eller når vores øjne bliver udstillet til overdreven lys. Forskningen teori om Cardiff University siger, at når fugten fordamper fra øjet bliver det køligere, der forårsager vores øjne til at blinke.

Når vi koncentrerer os om en bestemt ting eller ser kontinuerligt på et tastatur, skærm, nål, etc. vi blinker mindre som sammenlignet med den normale situation. Dette sker, fordi vores hjerne glemmer at blinke som en re. et resultat øjnene træt. Tilsvarende sats af blinkende stigninger i røgfyldte rum, når vi bærer objektivet, eller er udsat for overdreven light.Research har vist, at vi blinker hurtigere, når vi ikke er interesseret i et bestemt opgave, og heller ikke tage oplysninger inde for behandling og vice versa . Psykologisk årsag er også ansvarlig for blinkende øjne. Når vi er nervøse, i spænding eller stress, vi blinker mere.

No comments: